Meubel reiniging tips

Bezoek ontvangen op een vies bankstel of een klant laten plaatsnemen in een wachtruimte met bevlekte stoelen geeft natuurlijk geen goede indruk. U kunt uiteraard  een nieuw bankstel kopen, of alle bureaustoelen in uw kantoor vervangen. Maar het kan simpeler en vooral: goedkoper!
Koffie, rode wijn, kauwgom, make-up, vet, stift, inkt, limonade en ga zo nog maar even door: allemaal substanties die flinke vlekken kunnen geven. Het verwijderen ervan gaat vaak niet alleen met een beetje water en een doekje en daarom geven wij u graag een aantal meubel reiniging tips om de meest vlekken er zelf uit te kunnen halen!

Algemene meubel reiniging tips

Als eerste kunt u proberen de vlek te verwijderen met een vochtige microvezeldoek. Hierbij moet alleen water worden gebruikt. Werkt dit niet voldoende? Dan zou u een vlekkenverwijderaar kunnen gebruiken met een droge microvezeldoek.
Is uw bekleding vaag geworden? Dan kunt u het beste koud azijnwater gebruiken om de originele kleur van de bekleding terug te krijgen. Ook kunt u uw bekleding afnemen met koolzuur en vervolgens behandelen met water.
Heeft u vetvlekken in uw meubilair? Deze zijn te verwijderen door een citroensap aan te brengen op de vlekken en vervolgens met een vochtige doek deppen.
Ook is het belangrijk om te weten dat textiel nooit nat gemaakt mag worden! Daarnaast moet u de vlekken altijd deppend verwijderen. Wanneer u textiel nat maakt, kan het gebeuren dat u de vulling eronder beschadigd. Ook kan de kleur veranderen wanneer er hete vloeistoffen op het textiel komen.
Wanneer u stoffen bekleding heeft, wordt het altijd aangeraden om deze regelmatig te stofzuigen met een meubel opzetstuk. Wanneer dit gebeurd is, is het mogelijk om een vlek te verwijderen met koolzuurhoudend water.

Meubel reiniging door ons

Wilt u het toch overlaten aan een professioneel reinigingsbedrijf? Dan bent u bij ons aan het juiste adres! Ook voor andere diensten zoals: glazenwasser, vloerreiniging, diepte reiniging en onderhoud.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *